Fisk-och skaldjursgryta stod på menyn tillsammans med äppelkaka.
David fick stanna uppe lite längre och ägnade sig åt det han gillar bäst just nu - nämligen att rita!
På lördagen styrde vi kosan nordväst, mot Normadie, närmare bestämt i Calvados och den lilla medeltida kuststaden Honfleur. Staden ligger ungefär 20 mil från Paris.
Vi besökte detta pittoreska ställe redan i slutet av maj, men då var vi inte direkt ensamma...
Nu lyckades vi undvika den värsta turistsäsongen och slapp därför också trängsel och bilköer på dit- och hemväg.
Honfleur är ett populärt tillhåll för konstnärer av div slag och är också känt för sina många, dock inte alltid plånboksvänliga, gallerier.
Sist vi var här så fastnade vi särskilt för en konstnär som vi nu kunde lokalisera och efter några månader av funderingar också köpa av.
Oj, vad fint tavlorna kommer pryda väggarna hemma!
Är man i Honfleur bara måste man ju äta fisk och/eller skaldjur. Jag slog därför till på stort den här dagen och unnade mig havets bästa, hummer... mums!
Som synes var det lite småkyligt den här dagen. Det fanns till och med inslag av snö på somliga platser. Temperaturen, trots solsken, hölls sig på en låg nivå under dagen pga närheten till havet så det blev ingen längre stadsvandring.
Alltid glad och nyfiken på nya äventyr...
Nästa gång vi väljer Normadie stannar vi nog över ett par nätter och passar på att se lite mer av de historiska platserna (från bl a D-day) som finns här i norra delen. Området är ganska stort, det finns hur mycket som helst bevarat och att titta på och kanske ska man då välja att komma under en något mer behaglig årstid.
Igår, söndag, fortsatte vi vårt kulinariska tema.
På våra promenader i Boulognerskogen passerar vi alltid ett par sjöar.
På våra promenader i Boulognerskogen passerar vi alltid ett par sjöar.
I en av sjöarna ligger det en ö. På ön ligger ett hus.
Huset är en restaurang som heter just - huset på ön!
Ett helt fantastiskt ställe, bara båtturen ut är värd utflykten och vädret gjorde inte upplevelsen sämre.
Maten och servicen visade sig också vara en vinstlott.
Lunchen, bestående av bl a skaldjur och pilgrimsmusslor, var kanske något av det bästa vi ätit i Frankrike hittills.
Vilket toppensätt att avsluta helgen och denna romantiska dag.
Hej David,
SvaraRaderaVilka härliga utflykter Du får vara med om.
Här i vikingarnas land är det massor av snö och kallt.Vi längtar till våren och hoppas få möta den hos Er ganska snart.Saknar Er alla mycket ,så klart!
Lev Gott och hälsa Mamma och Pappa.
Kram
Morfar
Hej morfar!
SvaraRaderaHär känns det som om våren är på intåg, ingen snö i sikte...
Nästa vecka är det franska skollov i 2 veckor framöver så vi hoppas på lite lugnare tempo i stan. Annars är det bra med oss och vi ser fram mot att Carl kommer och gör oss sällskap inom kort. Jättekul!
Det är turligt nog inte långt kvar till dess att ni kommer hela högen. Det blir superskoj!
Hoppas ni mår bra och att du lägger jobbet åt sidan emellanåt.
Stora Kramar